Met een persoonlijk profiel maak je jezelf vindbaar en bereikbaar voor anderen. Waar let je op, en hoe profileer je jezelf?

Je social media profiel kan je zien als de moderne variant van je visitekaartje. Je gebruikt het om te netwerken. Je belangrijkste gegevens als je contactgegevens kan je ook op dit ‘kaartje’ vinden. Op je online profiel is er de ruimte om nog veel meer informatie te zetten.

Wat zijn nou typisch eigenschappen van jezelf waarvan je zegt: ‘ja, dat ben ik, en daar kennen anderen mij van’? Ben jij de ondernemer met de scherpe blik, ben jij de grappenmaker, de pionier of bloedserieus over van alles en nog wat? Dan kun je dat gebruiken in je profilering op social media.

Eerste indruk

Je profiel is de eerste indruk die je maakt. Bedenk wat je wilt laten zien. Welke interesses en kwaliteiten wil je het liefst naar buiten brengen? Op je CV zet je ook een beperkt aantal kwaliteiten en de meest relevante werkervaring. Dit geldt ook voor je social media profiel. Wat jij communiceert is wat mensen onthouden.

Voorbeeld: als er in jouw netwerk iemand is die veel over marketing post, zal je eerder geneigd zijn om diegene te bestoken met je prangende vragen over marketingonderwerpen. En zo werkt dat omgekeerd ook.

Online imago

Je online profilering gaat niet alleen over hoe je je profiel opbouwt, maar is de uitkomst van de optelsom van al je online activiteiten. Hoe je reageert op berichten, waarin je getagd wordt, je tone of voice, welke pagina’s je volgt en liket of de groepen waar je in zit is van invloed op je online imago.

Voor velen kan het nog spannend zijn! Je wilt natuurlijk geen slechte start maken en voorkomen dat er negatieve verhalen over jou op het net circuleren. We hebben het al eens eerder besproken, maar niets is toeval op sociale media. Jij bepaalt hoe je gevonden wilt worden. Het ultieme doel is natuurlijk dat anderen je aanbevelen of over je schrijven/praten. Misschien vind je een persbericht waarin je genoemd wordt, of in een artikel van de lokale sportvereniging.

Je offline visitekaartje kan je online dus mooi aanvullen. Voor nu tijd om aan de slag te gaan. Begin met jezelf googlen en kijk eens wat je daaruit kan halen.

Wil je weten hoeveel tijd dit jou kost en wat het oplevert voor jouw organisatie? Download hier de whitepaper met de informatie over ROI.


Joni De Groot
Geschreven door : Joni De Groot
Designer Ontwerpt en illustreert, schrijft en redigeert, maakt plaatjes bij praatjes en andersom.
Wat bieden we aan?
Onze ervaring

Cases

Blog

Social wall

Hoe doen wij dat?
Onze duurzame aanpak

Social shift

Social media services

Wie zijn wij?
Onze social media kanalen

Neem contact met ons op!

Raadhuislaan 2A
5341 GM Oss
info@apostle.nl
085-8769435

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de Apostle nieuwsbrief!

© 2018 Apostle B.V. KvK-nummer: 57449104 Btw-nummer: NL852584362B01