De Social shift academy is een individueel opleidingstraject van Apostle waarbij deelnemers opgeleid worden voor een carrière in de wereld van social media. Het doel van de opleiding is om kandidaten waarbij ervaring of kennis ontbreekt, een kans te bieden op een carrière als social media expert.

De Social shift academy is een initiatief van Apostle, een bedrijf uit Oss dat social media diensten levert, in samenwerking met IBN Arbeidsintegratie om deelnemers praktijkervaring te laten opdoen bij een potentiële werkgever. De eerste zes deelnemers die aangedragen zijn door IBN Arbeidsintegratie hebben de kickoff bijeenkomst gehad en starten per 1 juni 2017 het opleidingstraject bij Apostle in Oss.

Gedurende een intensief programma doorlopen de deelnemers vijf fasen om een Social Master te worden. De kennisoverdracht geschiedt via een combinatie van on- en offline. Deelnemers krijgen toegang tot video’s, Podcasts en een online community van experts. De academy is opgebouwd volgens het 70-20-10 principe waarbij ze 70% leren door te werken, 20% leren via coaching en feedback, en 10% leren via formele workshops.

De opleiding start met drie maanden theorieles, gevolgd door drie maanden praktijkervaring onder begeleiding van een expert van Apostle. Vervolgens gaan de kandidaten 18 maanden praktijkervaring opdoen bij een potentiële werkgever. De eerste werkgevers die een opleidingsplaats beschikbaar stellen zijn inmiddels bekend, namelijk de Talenten Campus Oss en de Gemeente Oss.
Doordat de focus op de praktijkopleiding ligt, is diversiteit in de achtergrond van de deelnemers geen belemmering. Op deze manier kunnen zowel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook werkzoekenden heropgeleid worden tot social media expert.

Momenteel zijn er nog volop gesprekken gaande met verschillende organisaties om deelnemers een opleidingsplaats aan te kunnen bieden.

Wil je weten hoeveel tijd dit jou kost en wat het oplevert voor jouw organisatie? Download hier de whitepaper met de informatie over ROI.


marijn
Geschreven door : marijn
Hier had uw advertentie kunnen staan! Campagne manager | marijn@apostle.nl
Wat bieden we aan?
Onze ervaring

Cases

Blog

Social wall

Hoe doen wij dat?
Onze duurzame aanpak

Social shift

Social media services

Wie zijn wij?
Onze social media kanalen

Neem contact met ons op!

Raadhuislaan 2A
5341 GM Oss
info@apostle.nl
085-8769435

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de Apostle nieuwsbrief!

© 2018 Apostle B.V. KvK-nummer: 57449104 Btw-nummer: NL852584362B01