Social Recruitment

Wist je dat het merendeel van de werkzoekenden via-via een baan vindt?
Vrienden en bekenden wijzen elkaar offline en online op openstaande vacatures. Het lijkt eenvoudig om social media in te zetten voor het werven van nieuw personeel. In de praktijk lopen werkgevers echter tegen obstakels aan.

Aanbod

De aanpak is gericht op het realiseren van het juiste (online) imago bij de juiste doelgroepen, het rekruteren van nieuwe instroom en het binden van medewerkers. Dit wordt bereikt door het voeren van campagnes op sociale media en door van medewerkers en relaties ambassadeurs te maken.  

 

Referral recruitment & ambassadeurschap – Earned media
Het imago van een organisatie wordt voor een groot deel gevormd door de mensen die er werken en de mensen die met je samenwerken (klanten, partners, leveranciers, etc.). We faciliteren de medewerkers en relaties van jouw bedrijf om zich online op social media als ambassadeur te uiten en gebruik te maken van de bestaande netwerken. Hiermee wordt: 

  • Bekendheid en een positief imago verkregen over jouw bedrijf bij de juiste doelgroepen.
  • De binding van de relaties van jouw bedrijf versterkt: door het delen van de succes verhalen en mooie projecten op social media krijgen de medewerkers waardering voor hunzelf en hun collega’s en groeit de trots en daarmee hun loyaliteit voor jouw bedrijf. 
  • De instroom van nieuwe kandidaten vergroot: de beste methode om nieuwe kandidaten te werven is via bestaande netwerken (referral recruitment). Door gebruik te maken van de (sociale) netwerken van de ambassadeurs kunnen de juiste kandidaten worden bereikt, denk aan klasgenoten op de opleiding of aan collega’s bij de vorige werkgever.

 

Betaalde campagnes – Paid media
Met gerichte campagnes op Facebook, Instagram en LinkedIn zorgen we voor bereik bij een latente groep kandidaten die (nog) niet bekend zijn met jouw bedrijf. Hiermee kunnen direct inschrijvingen gegenereerd worden. Het zijn details als tone-of-voice, sterke landingspagina, timing, juiste selectie criteria waar we ons mee onderscheiden van andere partijen in de markt. 

 

Ga het gesprek aan

Referenties

Je interesse gewekt?

Wil je meer geschikte kandidaten in een kortere tijd, een latente groep kandidaten aanspreken en een gelijktijdige branding van uw bedrijf op social media? Neem dan vrijblijvend contact op met Apostle en zie wat de Social recruitment oplossing voor jouw bedrijf kan betekenen.

Guus van de Mond

Social recruitment specialist
guus.van.de.mond@apostle.nl

Offerte aanvragen
Bezig met versturen