Jij bent vast al lekker bezig op social media, maar je bent op zoek naar de handigheidjes, de kers op de taart, om dingen nog mooier of makkelijker te maken. Dan is dit het lijstje voor jou! We hebben een paar leuke tooltjes op een rijtje gezet om je daarbij te helpen.

7 HANDIGE TOOLS VOOR JOUW SOCIAL MEDIA INZET

Spellingscheck
Het klinkt voor de hand liggend, maar een spellingscheck komt altijd goed van pas. Vooral als je al een tijdje aan dezelfde tekst werkt en veel hebt geknipt en geplakt, zie je wel eens iets over het hoofd. Een spellingscontrole zit automatisch in programma’s zoals het oude vertrouwde Microsoft Word, maar ook in Apostle connect! Online doe je je spellcheck via spellingscontrole.com.

Fotobewerking
Gebruik van goed beeld is belangrijk. Soms wil je zelf iets toevoegen aan een foto. Zoals een logo of een tekst. Je kan online tools vinden voor het toevoegen van filters, extra afbeeldingen, het veranderen van compositie, enzovoorts. Picmonkey en Canva zijn daar voorbeelden van. Canva is daarnaast handig voor het maken van infograms.
Adobe Photoshop is het allerbekendste fotobewerkingsprogramma. Het wordt veel gebruikt door vormgevers en fotografen. Maar het is betaald en je moet er wel tijd in investeren om het onder de knie te krijgen.

Videobewerking
Je vindt vaak al een programma voor videobewerking op je computer zoals iMovie voor Apple en Movie Maker voor Windows. Een echte aanrader is Adobe Spark, een zeer laagdrempelige tool met prima resultaat.

Redact
Je bedrijf heeft een officiële Facebook, LinkedIn of blog waar regelmatig berichten op geplaatst worden. Via die weg ben je wel afhankelijk van de mensen die je hebt uitgenodigd om die pagina te liken of te volgen. Apostle connect stelt je in staat snel en eenvoudig berichten in te plannen op de social media profielen van je bedrijf en je medewerkers. Het voordeel hiervan is dat je berichten in een groter netwerk terechtkomen.

YouTube
Deze ken je vast al, toch moeten we ‘m even noemen. Zet YouTube bijvoorbeeld in om grote videobestanden te uploaden en vanuit daar te delen. Video wordt steeds belangrijker op social media, dus investeer tijd in goed beeldmateriaal en een YouTube-kanaal.

Bitly
Ken je het probleem dat je een link wilt delen, maar dat deze zo lang is dat een post bijna alleen uit het blauwe linkadres bestaat? Bitly maakt het mogelijk om de link in te korten. Daarnaast kan je ook bijhouden hoe vaak er op de link geklikt wordt. Handig!

Instapage
Instapage
 komt van pas als je een landingspagina wilt maken. Het ziet er met weinig moeite al goed uit. Heb je geen oog voor vormgeving? Dan kun je kiezen uit vooringesteld templates. Bijkomend voordeel; de tool biedt extra functionaliteiten waarmee je een inschrijfpagina kan toevoegen voor evenementen, nieuwsbrieven of tijdelijke acties bijvoorbeeld.

Tot zover deze lijst met handige tools voor de inzet van je social media. Online zijn er nog veel meer tooltjes te vinden, maar met deze lijst ken je onze favorieten bij Apostle en die gaan van pas komen, dus check ze snel uit. Succes!

Wil je weten hoeveel tijd dit jou kost en wat het oplevert voor jouw organisatie? Download hier de whitepaper met de informatie over ROI.


Joni De Groot
Geschreven door : Joni De Groot
Designer Ontwerpt en illustreert, schrijft en redigeert, maakt plaatjes bij praatjes en andersom.
Wat bieden we aan?
Onze ervaring

Cases

Blog

Social wall

Hoe doen wij dat?
Onze duurzame aanpak

Social shift

Social media services

Wie zijn wij?
Onze social media kanalen

Neem contact met ons op!

Raadhuislaan 2A
5341 GM Oss
info@apostle.nl
085-8769435

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de Apostle nieuwsbrief!

© 2018 Apostle B.V. KvK-nummer: 57449104 Btw-nummer: NL852584362B01